Учні Коханівської гімназії під керівництвом класоводів М. Кравець та М. Гузьо вирушили з екскурсією у с.Шегині Мостиського району в міні-пекарню “ЕкоТатко”. Дітлахи взяли участь у майстер-класі та успішно пройшли навчання з випічки справжнього живого хліба з висівками, замішаного на сироватці, спеченого у глиняній печі на дровах. Кожен учасник власноруч замішував тісто. Учні дізналися про давні традиції хлібовипікання, навчились відчувати тісто та розуміти тонкощі випічки, а найголовніше – отримали радість та позитивну енергію від своєї роботи . Після успішної праці хлопці та дівчата поласували козацьким кулішем, печеною картоплею з салом та іншими смаколиками. Школярі мали змогу побувати на кордоні України з Польщею та побачити як працює наша прикордонна служба. Також, організатори майстер-класу підготували для дітей справжнє свято з танцями і караоке. Кожен учасник отримав іменний сертифікат та привіз додому спечений ним екологічний хліб, запах і смак якого запам’ятає назавжди! Велика подяка пекарю п. Олегу за надзвичайний майстер-клас і те, що допомагають відродити народні традиції та ритуали, пов’язані із випіканням хліба.
Дякуємо Всевишньому та ЗСУ за можливість прожити прекрасні моменти дитячого щастя!